Gdy mamy już gotowy mus z dyni, możemy pobawić się w Pumpkin Pie ( nieco zmodyfikowana wersja z Kwestii Smaku)SKŁADNIKI:1 1/2 szklanki mąki3 łyżki cukru pudru120 g masła lub margaryny25 g masła orzechowego3 łyżki zimnej wody2 szklanki musu z dyni1 puszka słodzonego mleka skondensowanego3 średnie jajka1 opakowanie serka Philadelphia1 słoiczek dżemu morelowegoaromat pomarańczowy1 łyżeczka przyprawy piernikowej2/3 łyżeczki cynamonu4 - 5 łyżek likierumorelowegoZagnieść ciasto z mąki, cukru, pokrojonego masła, masła orzechowego i wody i wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Mleko zmiksować z jajkami. 1/4 masy zmiksować z serkiem i aromatem. Do pozostałej masy z mleka i jajek dodać mus z dyni oraz przyprawę do pierników. Formę posmarować masłem i wylepić ciastem, wlać masę dyniową. Na wierzchu, za pomocą łyżeczki, ułożyć masę z serka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C. Piec przez około 1 godzinę, do suchego patyczka. W rondelku zagotować dżem z likierem, rozprowadzić po wierzchu ciasta. Przed pokrojeniem ciasto schłodzić. Podawać z bitą śmietaną.