Wykonanie
Postanowiłam wypróbować doradę i
mogę ją polecić - delikatna, chociaż mocno oścista
rybka w rozmiarze odpowiednim dla jednej osoby.SKŁADNIKI:dorada
masłoząbek
czosnkuzioła:
koperek,
pietruszka,
rozmaryn,
bazylia - posiekane
sólsok z cytrynyRybę (wypatroszoną) umyć i skropić
sokiem z cytryny. Przygotować
masło ziołowe: do miski włożyć
masło (1 łyżka na 1 osobę), wycisnąć
czosnek, dodać
zioła, doprawić
solą - wymieszać na jednolitą masę.
Ryby kłaść na blasze, na kawałkach folii, w które będą (pojedynczo) zawinięte podczas pieczenia. Do środka ryb włożyć
masło ziołowe, zawinąć w folię. Wstawić do piekarnika - na najwyższy poziom, piec z opiekaczem od góry w temperaturze ok.175 stopni C przez ok. 15 minut. Otworzyć folię i dopiec
rybę przez ok. 5 minut.Podawać z zasmażanymi
ziemniakami / frytkami /
ryżem i surówką.