ßßß
Składniki:- 2 puszki białej fasoli- 1 mała czerwona cebula- słoik suszonych pomidorów w oliwie- 125g mozzarelli- około 20 ciemnych oliwek- 2 garści rukoli- oliwa pozostała z suszonych pomidorów- 1 łyżka octu balsamicznego- 1 ząbek czosnku- 1 płaska łyżka oregano- sól, pieprz do smakuSposób przygotowania:Fasolę odsączamy. Po odsączeniu przekładamy do miski.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do miski z fasolą.Rukolę myjemy i osuszamy. Następnie rwiemy i przekładamy do miski.Oliwki i pomidory kroimy w mniejsze kawałki i też wkładamy do miski.Mozarellę kroimy w kostkę i wkładamy do miski.Następnie przygotowujemy dressing.Do osobnej miseczki dodajemy oliwę z suszonych pomidorów, ocet balsamiczny, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, oregano, sól i pieprz.Dressing dokładnie mieszamy, a następnie zalewamy nim warzywa.Całość mieszamy.Smacznego!