ßßß
SKŁADNIKI:1 puszka białej fasolkipół małej, czerwonej cebulipół słoika suszonych pomidorów (ok. 70g)120 g fetyduża garść roszponki lub rukoliDressing: 1/4 oleju z suszonych pomidorów, łyżeczka octu balsamicznego, płaska łyżeczka oregano, przeciśnięty ząbek czosnku, sól i pieprz do smakuPRZYGOTOWANIE:Fasolkę dobrze odcedzamy. Cebulkę i suszone pomidory drobno kroimy, fetę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki (fasolkę, cebulę, pomidory, fetę i roszponkę) łączymy w misce. Przygotowujemy dressing z podanych składników i po troszku dodajemy do sałatki. Jeśli uznamy, że jest go za dużo, wtedy nie wlewać całości (może się tak zdarzyć, gdy słabo odcedzimy fasolkę). Całość mieszamy. Smacznego!