Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
brzoskwinie 2 sztuk
masło 0,5 kostek
cukier puder 3 łyżek stołowych
cukier brązowy 0,5 szklanek
mąka 2 łyżek stołowych
laska wanilii 1 sztuk
mleko 1 szklanek
płatki migdałowe 100 gramówmiazga moigdałowa 2 łyżek stołowychWykonanie:Umyte
brzoskwinie przekroić na pół i wyjąć pestkę. Szklankę
wody zagotować z
cukrem brązowym oraz
laską wanilii. Do
syropu włożyć połówki
brzoskwiń i chwile pogotować, obracając, żeby
syrop objął całość
owocu.
Masło rozpuścić z
cukrem pudrem, powoli dodać
mąkę i razem składniki rozprowadzić. Mieszając, stopniowo dolewać
mleko. Na koniec wymieszać z miazgą
migdałową lub drobno posiekanymi
migdałami oraz
płatkami (część odłożyć do posypania). Wymieszać.Z
syropu wyjąć połówki
brzoskwiń i w miejsce pestki nałożyć sporą porcję sosu
migdałowego. Całość posypać
płatkami migdałowymi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: