ßßß Cookit - przepis na Brzoskwinie z sosem migdałowym

Brzoskwinie z sosem migdałowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
brzoskwinie 2 sztuk
masło 0,5 kostek
cukier puder 3 łyżek stołowych
cukier brązowy 0,5 szklanek
mąka 2 łyżek stołowych
laska wanilii 1 sztuk
mleko 1 szklanek
płatki migdałowe 100 gramów
miazga moigdałowa 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Umyte brzoskwinie przekroić na pół i wyjąć pestkę. Szklankę wody zagotować z cukrem brązowym oraz laską wanilii. Do syropu włożyć połówki brzoskwiń i chwile pogotować, obracając, żeby syrop objął całość owocu.
Masło rozpuścić z cukrem pudrem, powoli dodać mąkę i razem składniki rozprowadzić. Mieszając, stopniowo dolewać mleko. Na koniec wymieszać z miazgą migdałową lub drobno posiekanymi migdałami oraz płatkami (część odłożyć do posypania). Wymieszać.
Z syropu wyjąć połówki brzoskwiń i w miejsce pestki nałożyć sporą porcję sosu migdałowego. Całość posypać płatkami migdałowymi.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10914/Brzoskwinie--z-sosem-migdalowym