Wykonanie
W końcu przybywam z nowym jedzeniem- dziś jemy naleśniki!Szczerze mówiąc do tej
pory naleśniki kojarzyły mi się raczej z nudą . Albo to ja byłam leniwa i nudna, bo zawsze przygotowywałam je z tym samym, czyli tym, co akurat było pod ręką. Z
konfiturą. Z powidłami. Z
jogurtem. Ale najczęściej z nutellą. Dlatego dzisiaj jest inaczej, chociaż też wykorzystuję, to co akurat mam domu.Nie
będę jednak podawała przepisu na ciasto naleśnikowe, bo wiadomo, przepisu brak, czyli wszystko jest na oko (
jajko,
mleko,
mąka, łyżka
oliwy). Dzisiaj chodzi mi o nadzienie .Składniki:/na 1 ew. 2 osoby/2
bananysok z 1/2
pomarańczyłyżeczka
masłaszczypta
cynamonu- taka porządna
syrop z agawy/
miódkakaoBanany obrać i pokroić na cienkie plasterki. Wycisnąć sok z
pomarańczy, przelać go do garnuszka. Dodać do tego
masło i
cynamon. Podgrzewać do rozpuszczenia się
masła- wtedy zdjąć z gazu, dokładnie wymieszać i włożyć do tego pokrojone
banany. Całość wymieszać i przełożyć do naleśników. Złożone naleśniki polać
syropem lub
miodem i przesiać przez siteczko trochę
kakaa. Pyszne :-)