Wykonanie
Do
makaronu można dodać wszystko, tym razem moja propozycja to penne ze
szparagami i
papryką.Bez sosu, tylko
makaron i warzywa - zdrowo i smacznie.. przepis z vitalii .

Składniki(dla dwóch osób)300 g
makaronu typu penne8 szt
szparagów zielonych1/3
papryki czerwonej1 ząbek
czosnkusól i
pieprzłyżeczka
cukruoliwa z oliwekWykonanie
Makaron ugotowałam w osolonej wodzie. Odcięłam twarde końce
szparagów, tak ok. 6 cm. Związałam je i włożyłam na stojąco do garnka, gotowałam około 15 minut, do miękkości w wodzie z dodatkiem
cukru i szczypty
soli. Na patelni rozgrzałam
oliwę, wrzuciłam
paprykę pokrojoną w kostkę i pokrojony drobno
czosnek, dodałam ugotowane, przekrojone na pół
szparagi. Warzywa poddusiłam razem, na koniec dodałam
makaron, wymieszałam wszystko razem, doprawiłam
solą i
pieprzem.




opracowała Edyta