Wykonanie
Dziś mam dla Was przepis na śniadanie :)Pyszny naleśniki z
jajkiem sadzonym z orzeźwiającym
koperkowym dressingiem. Przepis jest na cztery osoby lub dwie bardzooo godne !!!SKŁADNIKI na ciasto:1 SZKLANKA
MĄKI1 SZKLANKA
MLEKA ( w Moim przypadku
napój ALPRO
Ryżowy )1 ŁYŻECZKA
PROSZKU DO PIECZENIASZCZYPTA
SOLI1
JAJKOŁYŻKA
OLIWYDRESSING
KOPERKOWY:PĘCZEK
KOPERKUSOK Z 1/2
CYTRYNY1/3 SZKLANKI
OLIWYSZCZYPTA
SOLISZCZYPTA
PIEPRZUDODATKI:200 GRAM
PIECZAREK2 ŁYŻKI MASŁA4
JAJKAPIEPRZ MŁOTKOWANY z
KOLENDRĄ od KAMISWYKONANIE:SKŁADNIKI NA CIASTO MIESZAMY ZE
SOBĄ NA GŁADKĄ MASĘ. ODKŁADAMY NA OKOŁO 10 MINUT W CHŁODNE MIEJSCE.DRESSING - PROSTO I SZYBKO. MIKSUJEMY BLENDEREM PRZEZ OKOŁO 2 - 3 MINUTY I JUŻ !!!
PIECZARKI KROIMY W PLASTERKI I PODSMAŻAMY NA
MAŚLE PRZEZ OKOŁO 2 MINUTY I DOPRAWIAMY
PIEPRZEM MŁOTKOWANY Z
KOLENDRĄ. W TYM SAMYM CZASIE SMAŻYMY NASZE NALEŚNIKI Z OBU STRON NA ZŁOTY KOLOR.ROBIMY PRZEKŁADAŃCA Z NALEŚNIKÓW I
PIECZAREK.NA PATELNI PO SMAŻENIU NALEŚNIKÓW SMAŻYMY NASZE
JAJKA ( wbijamy i smażymy, aż
białko się zetnie, a
żółtko pozostanie lekko płynne ).KŁADZIEMY
JAJKO NA PRZEKŁADAŃCA I SKRAPIAMY DRESSINGIEM
KOPERKOWYM.