SKŁADNIKI:CIASTO NA OKOŁO 5 - 8 NALEŚNIKÓW1 SZKLANKA MLEKA1 SZKLANKA WODY2 JAJKASZCZYPTA SOLI1 ŁYŻECZKA SODY OCZYSZCZONEJ1 1/2 SZKLANKI MĄKINADZIENIE:6 - 8 ZIEMNIAKÓW2 ZĄBKI CZOSNKU1 LITR BULIONU WARZYWNEGO1 ŁYŻKA SOLINITKISZAFRANU1 ŁYŻKA MASŁA3 ŁYŻKI ŚMIETANY 18%1 ŁYŻECZKA PIEPRZUŚWIEŻA PIETRUSZKA DO DEKORACJIWYKONANIE:NA POCZĄTEK OBIERAMY ZIEMNIAKI I GOTUJEMY JE W 1 LITRZE BULIONU WARZYWNEGO Z DODATKIEM 2 ZĄBKÓW CZOSNKU I ŁYŻKĄ SOLI.W CZASIE GDY ZIEMNIAKI SIĘ GOTUJĄ PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NALEŚNIKOWE PRZY POMOCY ROBOTA KUCHENNEGO EKM4000 - MIKSUJEMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI NA GŁADKĄ MASĘ I WSTAWIAMY DO LODÓWKI NA CZAS GOTOWANIA SIĘ ZIEMNIAKÓW.GDY ZIEMNIAKI BĘDĄ JUŻ UGOTOWANE - ODCEDZAMY I BLENDUJEMY PRZY POMOCY ROBOTA RĘCZNEGO ESTM6400 WRAZ Z CZOSNKIEM, ŚMIETANĄ, PIEPRZEM I JEDNĄ ŁYŻKĄ MASŁA.SZAFRAN UCIERAMY NA PROSZEK I DODAJEMY DO ZIEMNIAKÓW I JESZCZE RAZ WSZYSTKO BLENDUJEMY - ODSTAWIAMY POD PRZYKRYCIEM I ZACZYNAMY SMAŻYĆ NALEŚNIKI NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI.PO USMAŻENIU NALEŚNIKÓW WYKŁADAMY PUREE ZIEMNIACZANE NA NALEŚNIKA I ZWIJAMY W RULON.KROIMY NA DWIE CZĘŚCI, UKŁADAMY NA TALERZY I DEKORUJEMY ŚWIEŻĄ PIETRUSZKĄ.