ßßß Cookit - przepis na POLSKI FUSION

POLSKI FUSION

nazwa

Wykonanie

SKŁADNIKI:
CIASTO NA OKOŁO 5 - 8 NALEŚNIKÓW
1 SZKLANKA MLEKA
1 SZKLANKA WODY
2 JAJKA
SZCZYPTA SOLI
1 ŁYŻECZKA SODY OCZYSZCZONEJ
1 1/2 SZKLANKI MĄKI
NADZIENIE:
6 - 8 ZIEMNIAKÓW
2 ZĄBKI CZOSNKU
1 LITR BULIONU WARZYWNEGO
1 ŁYŻKA SOLI
NITKI SZAFRANU
1 ŁYŻKA MASŁA
3 ŁYŻKI ŚMIETANY 18%
1 ŁYŻECZKA PIEPRZU
ŚWIEŻA PIETRUSZKA DO DEKORACJI
WYKONANIE:
NA POCZĄTEK OBIERAMY ZIEMNIAKI I GOTUJEMY JE W 1 LITRZE BULIONU WARZYWNEGO Z DODATKIEM 2 ZĄBKÓW CZOSNKU I ŁYŻKĄ SOLI.
W CZASIE GDY ZIEMNIAKI SIĘ GOTUJĄ PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NALEŚNIKOWE PRZY POMOCY ROBOTA KUCHENNEGO EKM4000 - MIKSUJEMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI NA GŁADKĄ MASĘ I WSTAWIAMY DO LODÓWKI NA CZAS GOTOWANIA SIĘ ZIEMNIAKÓW.
GDY ZIEMNIAKI BĘDĄ JUŻ UGOTOWANE - ODCEDZAMY I BLENDUJEMY PRZY POMOCY ROBOTA RĘCZNEGO ESTM6400 WRAZ Z CZOSNKIEM, ŚMIETANĄ, PIEPRZEM I JEDNĄ ŁYŻKĄ MASŁA.
SZAFRAN UCIERAMY NA PROSZEK I DODAJEMY DO ZIEMNIAKÓW I JESZCZE RAZ WSZYSTKO BLENDUJEMY - ODSTAWIAMY POD PRZYKRYCIEM I ZACZYNAMY SMAŻYĆ NALEŚNIKI NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI.
PO USMAŻENIU NALEŚNIKÓW WYKŁADAMY PUREE ZIEMNIACZANE NA NALEŚNIKA I ZWIJAMY W RULON.
KROIMY NA DWIE CZĘŚCI, UKŁADAMY NA TALERZY I DEKORUJEMY ŚWIEŻĄ PIETRUSZKĄ.
Źródło:http://pimpmypancakes.blogspot.com/2014/01/polski-fusion.html