Wykonanie
SKŁADNIKI:CIASTO NA OKOŁO 4 PORCJE ( 10 NALEŚNIKÓW )100 GRAM
MĄKI PSZENNEJ2 DUŻE
JAJKA1 ŁYŻKA
CUKRUSZCZYPTA
SOLI40 GRAM ROZTOPIONEGO MASŁA LUB 5 ŁYŻEK
OLIWY250 ML
MLEKADODATKI:2 DUŻE
POMIDORY4 ZĄBKI
CZOSNKUOLIWKISER MOZZARELLAŚWIEŻA
BAZYLI I
PIETRUSZKA DO PRZYPRAWIENIA I OZDOBY
PRZYPRAWA DO SPAGHETTI CARBONARA "KAMIS"
PRZYPRAWA DO
POMIDORÓW "KAMIS"3 ŁYŻKI
OLIWYWYKONANIE:SKŁADNIKI NA CIASTO WYMIESZAĆ DOKŁADNIE NA GŁADKĄ MASĘ I ODSTAWIĆ DO LODÓWKI NA OKOŁO 30 MINUT.
POMIDORY KROIMY NA OSIEM CZĘŚCI I USUWAMY GNIAZDA NASIENNE.
CZOSNEK OBIERAMY I KROIMY DROBNO.
OLIWKI KROIMY W PLASTERKI BĄDŹ ZOSTAWIAMY W CAŁOŚCI.WRZUCAMY WSZYSTKO DO MISKI DOPRAWIAMY
PRZYPRAWAMI OD FIRMY KAMIS, KTÓRE ŚWIETNIE PASUJĄ DO TEGO DANIA ( SĄ SPECJALNIE STWORZONE DO DAŃ WŁOSKICH ), POLEWAMY
OLIWĄ - MIESZAMY I PODSMAŻAMY OKOŁO 2 MINUT NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI I ZOSTAWIAMY WSZYSTKO NA NIEJ AŻ DO USMAŻENIA NALEŚNIKÓW.ZACZYNAMY SMAŻYĆ NALEŚNIKI NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI.PO USMAŻENIU ZWIJAMY NALEŚNIKI W RULON I KROIMY NA 1 CENTYMETROWE PASKI.UKŁADAMY NA TALERZU I DODAJEMY RESZTĘ SKŁADNIKÓW WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANYCH.NA KONIEC KRUSZYMY
MOZZARELLĘ I DEKORUJEMY ŚWIEŻĄ
PIETRUSZKĄ I
BAZYLIĄ.