Wykonanie
Od momentu, kiedy ujrzałam zdjęcie na tę potrawę, zakochałam się :D Przyznam trafiłam w dziesiątkę, nie w setkę :) Pyszna, sycąca zupa, z prażonymi
migdałami to uczta dla wzroku i podniebienia. Od dawna wiadomo, że jemy najpierw oczyma.

Składniki:1/2 porcji rosołowej1 kg
ziemniaków4 ząbki
czosnkukawałek
selera naciowegomarchewpietruszkazielona część
pora2 kostki
grzybowe50 gram
płatków migdałowychśmietana 18%sólnatka pietruszkiWykonanie:W garnku gotuję porcję rosołową z
marchewką,
pietruszką i
porem.
Potem dodaję kostki
grzybowe i dotuję, aż warzywa zmiękną. Dodaję pokrojone w kostkę
ziemniaki i
czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiam
solą i gotuję do miękkości. Z zupy wyjmuję porcję rosołową, dodaję
śmietanę i wszystko miksuję na gładki krem. W razie konieczności dolewam ciepłej, przegotowanej
wody. Na suchej patelni prażę
migdały. Nakładam porcję zupy na talerz, posypuję
migdałami i siekaną
natką pietruszki.

SMACZNEGO!źródło przepisu: Smakołyki Asi