ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 12SkładnikLogo Ilość Czegomąka 250 gramówproszek do pieczenia 2,5 łyżek deserowychsól 1 szczyptaparmezan tarty 100 gramówjajka 2 sztukolej 2 łyżek stołowychjogurt naturalny 250 mililitrówtymianek posiekany 1 łyżek stołowychWykonanie:Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem, solą i parmezanem. Mikserem ubić jajka z olejem, jogurtem i tymiankiem. Stopniowo dodawać suche składniki, nie przerywając ubijania. Ciasto łyżką włożyć do 12, wysmarowanych masłem, foremek. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocKomentarze:Autor: FloressData: 2008-12-30całkiem, całkiemDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: