Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 12SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 250 gramów
proszek do pieczenia 2,5 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
parmezan tarty 100 gramów
jajka 2 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
jogurt naturalny 250 mililitrów
tymianek posiekany 1 łyżek stołowychWykonanie:Przesianą
mąkę wymieszać z proszkiem,
solą i
parmezanem. Mikserem ubić
jajka z
olejem,
jogurtem i
tymiankiem. Stopniowo dodawać suche składniki, nie przerywając ubijania. Ciasto łyżką włożyć do 12, wysmarowanych
masłem, foremek. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocKomentarze:Autor: FloressData: 2008-12-30całkiem, całkiemDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: