ßßß Cookit - przepis na Babeczki parmezanowe z tymiankiem

Babeczki parmezanowe z tymiankiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 12
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 250 gramów
proszek do pieczenia 2,5 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
parmezan tarty 100 gramów
jajka 2 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
jogurt naturalny 250 mililitrów
tymianek posiekany 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem, solą i parmezanem. Mikserem ubić jajka z olejem, jogurtem i tymiankiem. Stopniowo dodawać suche składniki, nie przerywając ubijania. Ciasto łyżką włożyć do 12, wysmarowanych masłem, foremek. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Włoska
Wielkanoc
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2008-12-30
całkiem, całkiem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6111/Babeczki-parmezanowe-z-tymiankiem