Wykonanie
Oto propozycja dla wszystkich znających spaghetti tylko z czerwonym sosem bolognese. Kremowa konsystencja i aksamitny smak dania odwołuje się do najlepszych tradycji kuchni włoskiej. A dodatek
topionego serka idealnie komponuje się z prostotą i niezwykłością tej potrawy :)Składniki

- 40 dag
makaronu spaghetti- 4 plasterki
szynki- 3
żółtka- 250 ml
śmietany 18%-
mleko-
serek topiony-
sól,
pieprz-
zioła prowansalskieDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.WykonaniePokrojoną w paseczki
szynkę usmażyć na chrupiąco.
Żółtka wymieszać z
śmietaną. Do małego garnuszka wlać 4 łyżki
mleka i 4 łyżki
wody, podgrzać. Do ciepłego
mleka dodać
serek topiony i powoli rozpuścić, uzyskując kremowy sos.
Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzić, nie studzić. Gorący
makaron wymieszać z
śmietaną, doprawić
sola,
pieprzem i szczyptą
ziół prowansalskich, dodać ciepły sos
serowy, całość dokładnie wymieszać.Życzę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)