Wykonanie
Piątek... Niektórzy w piątki nie jedzą
mięsa, więc podaję przepis na
dorsza w ziołach z folii :) Pyszny! I soczysty!


Składniki:ok. 400 gramów
dorsza1 łyżka świeżej
natki pietruszki1 łyżka świeżego
lubczyku1 łyżka świeżej
bazylii1 łyżka
octu jabłkowegosólpieprz
Zioła siekamy
Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i nacinamy w kratkę

Do kubeczka wlewamy
ocet i mieszamy z
ziołamiDorsza najpierw nacieramy
solą i
pieprzem, a następnie o ctem z
ziołami


Nagrzewamy piecyk do 200 stopni CDokładnie zawijamy w folię aluminiową, rolując jej krawędzie tak, żeby nie wypłynął sok
Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym...

... i wkładamy do piecyka zmniejszając temperaturę do 180 stopni CPieczemy 25 minut


Jeden talerz to
ryba, warzywa i
kasza jaglana, a drugi talerz to
ryba z
burakami i
ziemniakami :)




Smacznego :)W myśl akcji: