Wykonanie
            Robiłam już kilka 
razy danie w postaci pulpetów. Lubię je :) Dzisiaj więc kolejne. Tym razem z 
indyka ale bez żadnych sztucznych 
kostek rosołowych. Cała tajemnica tkwi w ziołach i 
koperku. To one nadają smaku i aromatu.

Składniki:400 gramów kotletów z 
indyka1 
jajkook. 2-3 łyżki 
bułki tartejszczypta 
soli1/2 łyżeczki 
bazylii1/2 łyżeczki 
ziół prowansalskich1/2 łyżeczki 
majeranku1/2 łyżeczki 
tymiankuSkładniki na sos:3 gałązki pęczka 
koperku1/4 szklanki 
śmietanki 30%1 łyżeczka 
mąkiszczypta 
soliszczypta 
majerankuMięso mielimy w malakserze i dodajemy resztę składnikówFormujemy niewielkie pulpecikiPrzekładamy do garnka i zalewamy 
wodą w ilości, która przykryje 
mięsoGotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok. 50-60 minutNastępnie robimy sos: 
śmietanę wlewamy do garnuszka, zalewamy ją 
wywarem spod pulpetów na wysokość niewiele ponad 1/2 kubka i dodajemy 
mąkę - wszystko dokładnie mieszamy sprężynką do połączenia składnikówPrzelewamy do garnka z pulpetami i dodajemy posiekany 
koperek. Wszystko dokładnie mieszamy i zagotowujemy - wyłączamy gazMożna podać z 
kaszą gryczaną i gotowanymi 
burakami - ja tak zrobiłam :)








Smacznego i na zdrowie :)W myśl akcji: