Szukałam inspiracji na coś małego do zjedzenia. I wyszeparałam przepis na placki dyniowe. Przypomniałam sobie, że po zupie dyniowej został mi kawałek dyni. Została mi też jedna marchewka. I tak powstały moje placuszki :) Podałam do tego zieloną sałatę i pomidorki koktajlowe :)Placuszki robi się naprawdę szybko. Smaży jak placki ziemniaczane. Z podanej ilości wyszło mi 8 sztuk.Składniki:230 gramów dyni1 marchewka3 łyżki skrobi ziemniaczanej2 łyżki jogurtu naturalnego koziego2 łyżki margaryny Kasisólpieprzziołowyczerwona mielona paprykaolej rzepakowy do smażeniaDynię obrać i wydrążyć środek z pestkamiMarchewkę obrać i umyćDynię i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ja to zrobiłam w malakserze z płytką o dużych oczkachDodać mąkę ziemniaczaną, jogurt kozi i przyprawić - wszystko niedbale zmiksowaćRozgrzać olej na patelni i nakładać łyżką placki. Jedna łyżka - jeden placek. Uklepać :)Można podać z sałatą lub z sosem jogurtowo-ziołowym.Smacznego! :)