Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filet z dorsza 600 gramów
sok z cytryny 1 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
winogrona bezpestkowe mieszane 250 gramów
makaron wstążki 400 gramów
oliwa 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyty, osuszony filet podzielić na porcje, skropić
sokiem z cytryny i oprószyć
sola oraz
pieprzem. Przykryć i odstawić w chłodne miejsce.Umyte
winogrona, większe można przekroić na pół.
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Osączony ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Oprószyć
sola oraz
pieprzem. Położyć
rybę, posypać
winogronami, skropić
oliwą i zapiekać ok. 18 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: