ßßß Cookit - przepis na Dorsz zapiekany z makaronem i winogronami

Dorsz zapiekany z makaronem i winogronami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z dorsza 600 gramów
sok z cytryny 1 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
winogrona bezpestkowe mieszane 250 gramów
makaron wstążki 400 gramów
oliwa 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyty, osuszony filet podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny i oprószyć sola oraz pieprzem. Przykryć i odstawić w chłodne miejsce.
Umyte winogrona, większe można przekroić na pół. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Osączony ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Oprószyć sola oraz pieprzem. Położyć rybę, posypać winogronami, skropić oliwą i zapiekać ok. 18 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Makaronem
Potrawy z Ryb
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10970/Dorsz-zapiekany-z-makaronem-i-winogronami