ßßß
Ciasto serowe na spód: na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy ser i masło, siekamy wszystko nożem na drobne kawałki. Dodajemy sól, migdały i rozmaryn i mieszamy, następnie dodajemy jajko i zagniatamy ciasto łącząc składniki w jednolitą masę. Wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę. W tym czasie żurawinę zalewamy wrzątkiem, aby zmiękła.Przygotowujemy formę do pieczenia tarty o średnicy około 24 cm. Smarujemy ją masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Rozwałkowujemy ciasto podsypując stolnicę niewielką ilością mąki. Wykładamy spód i 1 cm boków formy i wstawiamy do lodówki na czas nagrzania piekarnika.Piekarnik nagrzewamy do 200 C. Wstawiamy formę z ciastem i pieczemy przez około 20-25 minut na jasno brązowy kolor. Po tym czasie wyjmujemy formę, nie wyłączając piekarnika. W trakcie pieczenia kroimy ser.Na upieczony spód (może być gorący) wykładamy śmietanę doprawioną solą i pieprzem. Układamy plasterki camemberta i posypujemy odsączoną z wody żurwiną. Wstawiamy z powrotem do piekarnika. Pieczemy przez 4 - 5 minuty aż ser się roztopi. Smacznego!