Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mleko zsiadłe 1 litrów
pomidory 4 sztuk
szczypiorek 1 pęczek
keczup 3,5 łyżek stołowych
jajka 4 sztuk
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Sparzone
pomidory obrać ze skórki i pokroić w drobna kosteczkę. Opłukany
szczypiorek, trochę odłożyć do dekoracji, a resztę posiekać. Ugotowane na twardo
jajka, ostudzić, obrać i pokroić na cząstki.
Mleko zsiadłe roztrzepać z
keczupem. Włożyć
pomidory i
szczypiorek. Mieszając, doprawić
pieprzem,
sola oraz
cukrem. Rozlać do 4 miseczek. Do każdej porcji włożyć cząstki
jajka i udekorować odłożonym
szczypiorkiem. Podawać z
ziemniakami ze skwarkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: