ßßß Cookit - przepis na Chłodnik pomidorowy

Chłodnik pomidorowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mleko zsiadłe 1 litrów
pomidory 4 sztuk
szczypiorek 1 pęczek
keczup 3,5 łyżek stołowych
jajka 4 sztuk
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić w drobna kosteczkę. Opłukany szczypiorek, trochę odłożyć do dekoracji, a resztę posiekać. Ugotowane na twardo jajka, ostudzić, obrać i pokroić na cząstki. Mleko zsiadłe roztrzepać z keczupem. Włożyć pomidory i szczypiorek. Mieszając, doprawić pieprzem, sola oraz cukrem. Rozlać do 4 miseczek. Do każdej porcji włożyć cząstki jajka i udekorować odłożonym szczypiorkiem. Podawać z ziemniakami ze skwarkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10117/Chlodnik-pomidorowy