ßßß Cookit - przepis na Czas na faszerowaną cukinię

Czas na faszerowaną cukinię

nazwa

Wykonanie

4 średniej wielkości cukinie
50 dag mięsa (gotowane, pieczone)
15-20 dag ryżu
cebula
tłuszcz
przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka ostra
tarty ser
Cukinie umyć, rozciąć na dwie części, wydrążyć miąższ.
Ryż ugotować na sypko.
Cebulę pokroić, zrumienić na tłuszczu.
Mięso zmielić w maszynce, dodać ryż,cebulę. Doprawić do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać ( jeśli masa jest za sucha dodać trochę bulionu).
Napełnić cukinię farszem, ułożyć na blaszce, posypać startym serem, podlać wodą. Piec do momentu aż cukinia będzie miękka.
Podawać polaną np sosem pomidorowym.
Przed zapiekaniem
I po zapiekaniu
Źródło:http://natalerzu2013.blogspot.com/2014/08/czas-na-faszerowana-cukinie.html