Wykonanie
No po prostu ostatnio myślałam, że dostanę szału jak nie zjem jakiegoś smarowidła na kanapki. Oczywiście nie lubię tych często napakowanych chemią, sklepowych, więc zrobiłam sobie takie sama. Skończyło się tak, że wyjadam widelcem tytułowy paprykarz zamiast smarować nim
chleb! :D

SKŁADNIKI (słoiczek - ok. 300 kcal):50 g suchego
ryżu naturalnego, brązowegopuszka
ryby w pomidorach (u mnie
szprot)
cebulamarchewpietruszka1/2
papryki2 łyżki
przecieru pomidorowegoprzyprawy:
pieprz,
papryka mielona ostra,
papryka mielona słodkaPRZYGOTOWANIE:1. Pokrojoną w kostkę
cebulę udusić na patelni, tak, aby się za bardzo nie rozmiękła.2. Warzywa ugotować do miękkości i zmiksować z
rybą,
cebulą i
przecierem pomidorowym. (Nie dodawać całej puszki. Wystarczy
rybka, która jest "oblepiona" sosem. [(U mnie resztą sosu cieszył się kotek ;) ] )3. Papkę
rybną wymieszać z ugotowanym
ryżem brązowym.4. Dodać
przyprawy według uznania. Ja myślę, że im ostrzej, tym bardziej przypomina paprykarz ;)Smacznego! :)