Wykonanie


100 g.
szpinaku-po odmrożeniu i odsączeniu2
szalotki60 g. startego
żółtego sera( u mnie
cheddar)1 duży ząbek
czosnkupół szklanki
mleka1 szklanka
maślanki250 g.
mąki orkiszowej ciemnej50 g.
otrąb owsianych2 płaskie łyżeczki
sody oczyszczonej1
jajo50 ml
oleju rzepakowegopół łyżeczki
solipieprz,
chilli,odrobina startej
gałki muszkatołowePoszatkowaną
szalotkę,
szpinak, zmiażdżony ząbek
czosnku,
starty ser,
mleko,
olej,
maślankę i roztrzepane
jajo wymieszać razem.W osobnym naczyniu wymieszać
mąkę,
otręby,
sodę i
przyprawy.Wymieszać składniki suche z mokrymi szybko i niezbyt dokładnie (żeby nie były twarde po upieczeniu).Piec w 180 stopniach około 20-25 min.