ßßß Cookit - przepis na Boeuf Strogonow dietetycznie

Boeuf Strogonow dietetycznie

nazwa

Wykonanie

Składniki:
500 g poledwiczki
2 czerwone papryki
1 średnia cebula
4 ogórki konserwowe lub kiszone
puszka białej fasoli
szklanka gorącego bulionu warzywnego
sól do smaku
pół łyżeczki ostrej papryki suszonej
2 łyżeczki słodkiej papryki suszonej
2 liście laurowe
1/2 łyżeczki garam masala - opcjonalnie
2 łyżki oleju
Polędwiczkę pokroić w niewielką kostkę. Cebulę obrać i drobno pokroić. Paprykę posiekać w paski (ja zawsze obieram paprykę ze skórki, ale nie jest to konieczne). Ogórki pokroić w kostkę. Fasolkę odcedzić z zalewy.
W garnku rozgrzać olej i usmażyć polędwiczkę do momentu, aż straci swój różowy kolor. Dodać cebulę, chwilę jeszcze dusić, a następnie zalać gorącym bulionem. Dodać liść laurowy i inne przyprawy. Po około 15 minutach dodać paprykę, fasolkę i ogórki. Wszystko razem poddusić jeszcze około 5-10 minut. Na koniec doprawić ewentualnie solą do smaku. Nie radzę jej wcześniej używać ponieważ bulion, jak i ogórki kiszone, dodają już słonego smaku potrawie.
Źródło:http://siostry-fit.blogspot.com/2014/02/boeuf-strogonow-dietetycznie.html