Składniki ciasta :6 jajek3/4 szklanki cukrupół szklanki mąki pszennejpół szklanki mąki ziemniaczanej1 łyżeczka proszku do pieczenia3 łyżki kakao2 łyżki olejuBiałka ubijamy na sztywną pianę pod koniec ubijania dodać cukier. Dodajemy żółtka i dalej miksujemy. Dodajemy olej . Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, kakao, wmieszać delikatnie do masy jajecznej.Formy o wymiarach 20 x 30 cm wykładamy papierem do pieczenia . Pieczemy około 20 - 25 minut w temperaturze 170ºC .Jeżeli ciasto wyjdzie dość suche można nasączyć je mocną esencją herbacianą .Składniki masy :pół szklanki mleka Gostyńskiego2 szklanki mleka w proszku pełnotłustego z Gostynia2/3 szklanki cukru350 g masła z GostyniaMleko (zwykłe) zagotować z cukrem. Ostudzić. Masło utrzeć. Powoli dodawać do niego wystudzone mleko. Wsypać po trochę mleko w proszku i ucierać, do gładkości.Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż, przełożyć masą.Składniki na polewę czekoladową:100 g gorzkiej czekolady lub kuwertura70 g masłaMasło rozpuścić w garnuszku , dodać pokruszona czekoladę. Polewą polać ciasto.Ciasto przechowywać w chłodnym miejscu . Przed podaniem wyjąć ciasto żeby masa zmiękła Ciasto jest bardzo słodkie więc proponuję kroić je w wąskie kawałki :).