Wykonanie
            

Kiedyś gofry kojarzyły mi się z wakacjami nad polskim morzem. Były pyszne, z dużą ilością 
owoców i 
bitej śmietany. Odkąd pod choinką znalazłam gofrownicę, gofry są moim ulubionym śniadaniem na słodko. Ze 
śmietaną, 
dżemem, na sucho czy w mojej ulubionej wersji- posypane 
cukrem pudrem. Możliwości podania jest wiele, a leniwe spokojne śniadanie w niedzielny poranek- coś wspaniałego :) Gofry z tego przepisu ładnie rosną, z wierzchu są lekko chrupiące, a w środku przyjemnie miękkie. Przepis braci Roux.SKŁADNIKI:75 g 
masła250 g 
mąki pszennej25 g 
cukruszczypta 
soli400 ml 
mleka3 
jajkaMasło roztopić i ostudzić. 
Mąkę wymieszać z 
cukrem i 
solą, dodać 
masło i 
żółtka. Miksując, powoli wlewać 
mleko. Odstawić na 15-30 minut. Ubić 
białka na sztywną pianę. Delikatnie dodać pianę do ciasta. Piec gofry, aż będą miały ładny kolor (w zależności od gofrownicy 3-5 minut).SMACZNEGO :)
