Wykonanie
            
Składniki:» 
jajka 3 szt,» 2 łyżeczki 
cukru,» 5 łyżek 
mąki pszennej,» szczypta 
soli,» 100 ml 
mleka,» 1 łyżeczka 
masła.1. Oddzielam 
białka od 
żółtek. Do 
białek dodaję szczyptę 
soli i ubijam je na najwyższych obrotach na sztywną pianę.2. Pod koniec ubijania dodaję 
cukier i pojedynczo 
żółtka. Na koniec dodaję 
mleko i mieszam wszystko dokładnie (cały czas blenderem na najwyższych obrotach).3. Po dodaniu 
mleka zmniejszam obroty blendera i dodaję po 1 łyżce 
mąki cały czas mieszając.4. Na patelni rozpuszczam masełko a następnie wylewam na nie ciasto.5. Omleta smażę z każdej strony po około 5 minut na niedużym ogniu.Omleta zwykle zajadam z 
dżemem - oczywiście domowej roboty :-)Smacznego :-)
