Wykonanie

Do pewnych smaków trzeba dojrzeć. U mnie tak było ze
szpinakiem. Jak byłam mała, delikatnie mówiąc nie byłam fanką, a teraz? Lubię go ze wszystkim: z
makaronem, w postaci puree, składnika nadzienia czy też świeży jako podstawa sałatki. No i na dodatek jest bardzo zdrowy :) Ta
sałatka powstała spontanicznie na zasadzie sprzątania lodówki :) Zostało parę
oliwek, pyszna oryginalna
feta, parę sardynek. Z czosnkowymi grzankami to bardzo pożywny posiłek.SKŁADNIKI: (na 2 osoby)100g baby
szpinaku3
pomidory1
ogórek zielony8 czarnych
oliwek100g
sera fetapuszka sardynek
oliwa z oliwekoregano,
czosnek granulowanygrzanki
czosnkoweSzpinak umyć i odsączyć. Warzywa i
ser pokroić w sporą kostkę,
oliwki przepołowić,
sardynki podzielić na części. Składniki przełożyć do miski, polać
oliwą, doprawić
oregano i
czosnkiem. Wymieszać. Podawać z grzankami.Smacznego :)
