Wykonanie
Proponuję "nadzianą"
bagietkę na ciepłe śniadanie lub kolację. Smaczna, przypomina w smaku trochę pizzerki, polecam :)

Składniki:
bagietka- u mnie pełnoziarnista,pół
żółtej papryki,pól
czerwonej papryki,1
kabanos lub kawałek
kiełbaski,pół posiekanej
cebuli,4-5
pieczarek,1
mozzarella starta na tarce,łyżeczka
oregano,
sól,
pieprz do smaku,łyżeczka
oleju rzepakowego,
Papryki umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę.
Pieczarki oczyść pokrój w półplasterki.Na patelni rozgrzej łyżeczkę
oleju, dodaj
papryki,
pieczarki i
cebulę, smaż na małym ogniu. Po chwili dodaj do warzyw pokrojonego drobno
kabanosa oraz startą
mozzarellę, wymieszaj i dopraw do smaku
solą,
pieprzem i
oregano.
Bagietkę przekrój wzdłuż, w przygotowaną kieszonkę wyłóż farsz,
bagietkę zawiń w folię aluminiową, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180C i zapiekaj około 15 min.Podaj np. z
keczupem :)