Wykonanie
Czasem zdarza mi się kupić mrożone filety, które są małe (nieforemne) lub prasowane kostki
rybne -wtedy robię kotleciki.Fajna odmiana od smażonych filetów :)

Składniki:400 g
filetów rybnych,pół
czerwonej papryki,
jajko,pół pęczka posiekanego
szczypiorku,
bułka tarta około 2-4 łyżek,
sól,
pieprz do smaku,
olej rzepakowy do smażenia,
Filety rybne rozdrobnij w blenderze na gładką masę, dodaj
jajko,
paprykę pokrojoną w kostkę, posiekany
szczypior oraz
bułkę tartą (czasem trzeba dodać więcej, aby masa się dobrze kleiła).

Dopraw masę
rybną solą i
pieprzem do smaku, dobrze wymieszaj, następnie formuj małe zgrabne kotleciki, smaż na rozgrzanym
oleju do złotobrązowego koloru.Smacznego :)