Wykonanie
Bardzo dobre wołowe kotlety, dodanie surowych
pieczarek sprawia, że mają ciekawy smak i są mięciutkie.

Składniki:400 g
mięsa wołowego,100 g
pieczarek drobniutko pokrojonych,2-3 łyżki
bułki tartej,1
jajko,1
cebula, drobno posiekana,
sól,
pieprz do smaku,1 ząbek
czosnku przeciśnięty przez praskę,plastry
boczku,
olej rzepakowy- 1 łyżka
Mięso zmiel w maszynce.W misce wymieszaj
mięso mielone,
pieczarki,
cebulę,
bułkę tartą,
czosnek i
jajko, dopraw
solą i
pieprzem, dokładnie wymieszaj.

Formuj roladki i
owiń je w
boczek. Na patelni rozgrzej łyżkę
oleju i smaż roladki do zrumienienia z każdej strony.Następnie przełóż roladki do naczynia żaroodpornego i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15-20 minut.Smacznego :)