Wykonanie
Racuszki można szybko przygotować, zaledwie w kilka chwil...zachęcam Was bo naprawdę warto. Odmiana dla racuchów z
jabłkami. Są puszyste, cudownie pachną i bardzo szybko znikają :)

Składniki na ok 24 szt:2
jajka,200 g
mąki (jeśli będzie taka potrzeba dodaj trochę więcej),2 łyżki
brązowego cukru,500 g
jogurtu naturalnego,pół łyżeczki
sody,
olej rzepakowy do smażenia,2 obrane
pomarańcze i pokrojone w kostkę,
cukier puder lub
konfitura,
Jogurt wymieszaj z
jajkami,
mąką wymieszaną z
sodą i
cukrem.Ciasto powinno być gęstsze od ciasta naleśnikowego.

Do ciasta dodaj pokrojone
pomarańcze, wymieszaj.Smaż placuszki na złoty kolor z obu stron na dobrze rozgrzanym
oleju.Gotowe racuszki odsącz na papierowym ręczniku kuchennym z nadmiaru tłuszczu.Posyp racuszki
cukrem pudrem lub podaj z
konfiturą.

Smacznego :)Inspiracją był dla mnie ten przepis .