W weekend odbyło się bardzo szybkie, ale smaczne pieczenie. Dawno chciałam zrobić takie muffinki i udało się. Na drugie śniadanie sprawdziły się idealnie :)Oczywiście jeśli nie lubicie rodzynek/ żurawiny, to ich nie dodawajcie lub jeśli chcecie kogoś poczęstować i nie jesteście pewni, czy dana osoba zje taki wymysł, to najlepiej zrobić parę babeczek bez bakalii. Dzięki temu nikt nie będzie się męczył wybierając je z ciasta! ;)Składniki:/ inspiracja /170g mąki80g mąki kukurydzianej60g cukru pudru120ml oleju rzepakowego150g jogurtu naturalnego1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody1 jajko100g suszonej żurawiny/rodzyneklukier:1/2 szklanki cukru pudru1-2 łyżki mlekaPrzygotowanie:W misce ucieramy jajko z olejem i jogurtem naturalnym. Stopniowo dosypujemy cukier puder, mąkę, proszek do pieczenia i sodkę. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodajemy suszone owoce (wcześniej je namoczyłam).Ciasto przekładamy do papilotek. Całość pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 minut.Wystudzone możemy polać cukrem pudrem(w garnku rozpuszczamy cukier puder z mlekiem) i udekorować skórką startą z pomarańczy.Smacznego :)