Wykonanie
Ci co mnie już trochę znają, wiedzą, ze lubię eksperymentować w kuchni.
Sałatka z paluszkami krabowymi już była, chciałam zrobić coś innego, tak aby można było zjeść np. na obiad.Tym razem padło na placuszki, podałam je z
fasolką szparagową z bułką tartą. Zapraszam :)

Składniki:200 g paluszków
krabowych,250 ml
mleka,170 g
mąki (w razie potrzeby dodaj więcej
mąki),2
jajka,150 g odsączonej
kukurydzy z puszki,duża szczypta
ostrej papryki,1
cebula,1/2 pęczka
szczypiorku,
sól,
pieprz do smaku,
olej rzepakowy do smażenia,

Paluszki
krabowe pokrój w drobna kostkę,
cebulę posiekaj.W misce wymieszaj
jajka z
mlekiem i dodając po trochę
mąkę, ciasto powinno być gęstsze niż na naleśniki (jeżeli potrzeba, to dodaj więcej
mąki).Do ciasta dodaj paluszki
krabowe,
cebulę, odsączoną
kukurydzę, posiekany
szczypiorek i dopraw do smaku
solą,
pieprzem i
ostrą papryką, wymieszaj.Na rozgrzanej patelni smaż placuszki, do złotobrązowego koloru z obu stron.Po usmażeniu odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.Podaj np. z
fasolką szparagową.Smacznego :)