Wykonanie
Jedliście już taki gulasz? Jeśli nie to koniecznie spróbujcie. Połączenie kwaśnej
kapusty z
mięsem i warzywami, prawie jak bigos ale jednak czuje się różnicę od razu.

Składniki:1 duża
cebula,1 ząbek
czosnku,1,5 łyzki
słodkiej papryki,300 g
karkówki,100 g chorizo,1 łyżka
koncentratu pomidorowego,1
żółta papryka,500 g
kiszonej kapusty,
olej rzepakowy do smażenia,Obierz i posiekaj
cebulę.
Czosnek również obierz drobno pokrój.Na patelni rozgrzej 2 łyżki
oleju -smaż
cebulę i
czosnek, następnie dodaj
paprykę w proszku, smaż chwilę.
Karkówkę i
kiełbasę pokrój w średnią kostkę i dodaj do
cebuli, smaż aż
mięsko się ładnie zrumieni.
Paprykę umyj, osusz i usuń gniazda nasienne, następnie pokrój w kostkę.

Dodaj do
mięsa paprykę,
koncentrat pomidorowy,
kiszoną kapustę i odrobinę
wody.Duś do miękkości
mięsa i
kapusty (wersja w szybkowarze 12 minut na 2 poziomie).Gdy gulasz będzie gotowy dopraw go do smaku
solą i
pieprzem.Podaj z
ziemniakami.Smacznego :)