Wykonanie
Często mam tak, że zostają mi jakieś warzywa- później kombinuję jak je wykorzystać. Dzięki temu powstają ciekawe obiady.
Składniki:300 g spaghetti,1/2
kalafiora,2 ząbki
czosnku,
cebula,5
suszonych pomidorów z
oliwą,pęczek
natki pietruszki,150 g
sera feta,200 g
krewetek mrożonych,obranych,
sól,
pieprz do smaku,
olej rzepakowy do smażenia,Ugotuj
makaron wg opisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej
olej i smaż na nim
kalafior pokrojony na małe różyczki aż do złoto-brązowego koloru. Po 7 minutach dodaj do
kalafiora czosnek drobno pokrojony i
cebulę pokrojoną w piórka, przykryj pokrywką i duś na minimalnym ogniu, dopraw
solą i
pieprzem do smaku.W międzyczasie rozdrobnij blenderem
suszone pomidory z 2 łyżkami
oliwy z
pomidorów i
natką pietruszki.
Odcedź
makaron tak, aby pozostało w garnku 2 łyżki
wody z gotowania, dodaj
krewetki -mieszaj aby się ugotowały, dodaj zmiksowane
pomidory,
kalafior i pokruszony
ser feta.
Wymieszaj, dopraw do smaku
solą i
pieprzem.Smacznego :)