Wykonanie
Pyszne mielone z
kiszonym ogórkiem, zainspirował mnie przepis Konczi . Oczywiście mielone zrobiłam po swojemu,
ogórka pokroiłam w większe kawałki-słupki.Zapraszam:)

Składniki:400 g
wieprzowego mięsa mielonego,1
jajko,1 duży
ogórek kiszony,surowy
ziemniak starty na tarce jak na placki ziemniaczane,1
cebulka pokrojona i podsmażona,1 łyżeczka
musztardy,
sól i
pieprz do smaku,
bułka tarta około 4 łyżek,
olej rzepakowy do smażenia,

Do
mielonego mięsa dodaj
jajko, startego
ziemniaka,
cebulkę,
musztardę,
sól i
pieprz do smaku, wymieszaj na jednolitą masę- jeżeli jest rzadka dodaj po trochę
bułkę tartą aby masa była bardziej zwarta.
Ogórka pokrój w słupki, a później jeszcze na pół.

Nabierz odrobinę masy, formuj płaski placuszek, na środku ułóż
ogórka i formuj kotlet.

Kotlety smaż na
oleju na złoto-brązowy kolor.Podaj z
ziemniakami i surówką.Smacznego :)