ßßß Cookit - przepis na Mielone z piekarnika.

Mielone z piekarnika.

nazwa

Wykonanie

Przygotowując kotlety mielone w ten sposób,nie używamy dodatkowo tłuszczu tak ja w przypadku smażenia ich na patelni, dodatkowo nie mamy opryskanej kuchenki :) a kotleciki są chrupiące. Polecam.
Składniki:
400 g wieprzowego mięsa mielonego,
1 jajko,
surowy ziemniak starty na tarce, jak na placki ziemniaczane,
1 mała cebulka pokrojona i podsmażona,
1 łyżeczka musztardy,
sól i pieprz do smaku,
bułka tarta około 4 łyżek,
Do mielonego mięsa dodaj jajko, startego ziemniaka, cebulkę, musztardę, sól i pieprz do smaku, wymieszaj na jednolitą masę- jeżeli jest rzadka dodaj trochę bułki tartej aby masa była bardziej zwarta.
Nabierz odrobinę masy, formuj kotlet, lekko go spłaszczając.
Kotlety ułóż na blasze do pieczenia, piecz w piekarniku nagrzanym do 180 ° C przez 30-40 minut.
W czasie gdy kotlety się pieką, można przygotować dalsza cześć obiadu. Nadmiar gotowych można zamrozić, lub zrobić np. omlet .
Smacznego :)
Źródło:http://kulinarnyzakatekao12.blogspot.com/2014/02/mielone-z-piekarnika.html