Wykonanie
Przygotowując kotlety mielone w ten sposób,nie używamy dodatkowo tłuszczu tak ja w przypadku smażenia ich na patelni, dodatkowo nie mamy opryskanej kuchenki :) a kotleciki są chrupiące. Polecam.

Składniki:400 g
wieprzowego mięsa mielonego,1
jajko,surowy
ziemniak starty na tarce, jak na placki ziemniaczane,1 mała
cebulka pokrojona i podsmażona,1 łyżeczka
musztardy,
sól i
pieprz do smaku,
bułka tarta około 4 łyżek,Do
mielonego mięsa dodaj
jajko, startego
ziemniaka,
cebulkę,
musztardę,
sól i
pieprz do smaku, wymieszaj na jednolitą masę- jeżeli jest rzadka dodaj trochę
bułki tartej aby masa była bardziej zwarta.

Nabierz odrobinę masy, formuj kotlet, lekko go spłaszczając.Kotlety ułóż na blasze do pieczenia, piecz w piekarniku nagrzanym do 180 ° C przez 30-40 minut.W czasie gdy kotlety się pieką, można przygotować dalsza cześć obiadu. Nadmiar gotowych można zamrozić, lub zrobić np. omlet .Smacznego :)