Wykonanie
W sam raz na piątkowy obiad, delikatne kotlety z
filetów rybnych. Nawet dzieci, które nie lubią ryb, będą się nimi zajadać:) zapraszam..
Składniki:400 g
filetów z ryby,4
jajka ugotowane na twardo,1
cebula,pęczek
szczypiorku,2
jajka,2 kromki ciemnego
chleba,
bułka tarta,
olej rzepakowy,
Filety rybne umyj, osusz a następnie zmiel.
Jajka obierz ze skorupek i drobno pokrój.
Cebule obierz, drobno posiekaj i podsmaż na
oleju.
Szczypior umyj, i posiekaj.Kromki
chleba również zmiel.
Wszystkie składniki połącz, dodaj
sól i
pieprz do smaku, wymieszaj. Jeżeli masa jest za rzadka dodaj trochę
bułki tartej.Formuj średniej wielkości kotlety, obtaczaj w
bułce tartej i smaż na
oleju.
Podaj z surówką i
ziemniakami.smacznego :)