Wykonanie
Szybkie i smaczne:)Składniki:300 g
brązowego ryżu,125 g
boczku,1
por,300 g
filetu z kurczaka,250 g
pieczarek,300 ml
śmietany 12%,
szałwia suszona,
sól,
pieprz,1. Ugotuj
ryż wg instrukcji na opakowaniu. Rozgrzej patelnię, usmaż
boczek pokrojony w paseczki.

Do podsmażonego
boczku dodaj oczyszczony i pokrojony w krążki
por, smaż chwilę.

2.
Filety z kurczaka opłucz zimną
wodą, osusz papierowym ręcznikiem a następnie pokrój w paseczki.Dodaj do
boczku i podsmaż.

3.
Pieczarki oczyść i pokrój na mniejsze kawałki (ja pokroiłam na 4).Dodaj
grzyby do
kurczaka i smaż jeszcze chwile. Wlej
śmietanę i doprowadź do wrzenia, dopraw do smaku
solą pieprzem i
szałwią.Podawaj z
ryżem.