Wykonanie
"Przyjemność brzucha jest podstawą i korzeniem wszelkiego dobra."EpikurPrzed Wielkanocą:- Tyle jeszcze rzeczy do zrobienia! Okna, pascha, zakupy!Wielkanoc:- Mam gorączkę, znajdziesz mnie w łóżku...
Inspiracja: klik, klik . Dodaję do akcji "
Pieczarkowy Tydzień 2014" (mopswkuchni).Składniki:4
parówkiKilka
pieczarek2
pomidory1/2 puszki
groszku1/2 puszki
kukurydzyPaprykaCebulaSer żółtyOliwaPrzyprawy (
pieprz,
papryka słodka,
zioła prowansalskie)Warzywa,
parówki oraz
pieczarki kroimy,
groszek i
kukurydzę odcedzamy.
Cebulę przesmażamy z
parówkami, dodajemy
paprykę,
pieczarki oraz
pomidory, doprawiamy do smaku.Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego, wsypujemy
groszek i
kukurydzę, mieszamy, a następnie zapiekamy 20 min. w 150 st.C.Kilka minut przed końcem pieczenia, wyciągamy naczynie i posypujemy danie
serem.Smacznego!