"Something of eternal significance transpired there. Not only was the calendar of the world changed, but heavens itself and enternity were affected".J. Vernon McGeeTo jedne ze smaczniejszych szaszłyków jakie jadłam. Polecam Wam gorąco, przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a uczta dla podniebienia jest ogromna! W oryginalnym przepisie łosoś zawijany jest w szynkę parmeńską, dodałam ananasa i paprykę. Inspiracja: źródło .Składniki:350g fileta z łososiaOpakowanie szynki szwarcwaldzkiejKilka łyżek sosu sojowegoKilka plastrów ananasaPaprykaParmezanPrzyprawy (pieprz, bazylia)Łososia kroimy w kostkę, skrapiamy sosem sojowym, oprószamy pieprzem i bazylią, odstawiamy na 15 minut do lodówki.Szpadki do szaszłyków namaczamy lub smarujemy oliwą.Ananasa i paprykę kroimy.Łososia zawijamy w plasterki szynki szwarcwaldzkiej i nabijamy na szpadki wraz z ananasem i papryką.Pieczemy ok. 30 minut w 175 st. C.Przed podaniem posypujemy serem.Smacznego!