Wykonanie
Powiało chłodem, czapka na uszach, cieplejsza kurtka - brrr! Tylko na talerzu zielono, wiosennie:) Przepis z książki "Potrawy jak z bajki" B.Lasota, R.Sławińska.

Składniki :Puszka
tuńczykaOgórekKilka łyżeczek
kukurydzy1/2 opakowania
fety3
pomidoryŁyżka
majonezuŁyżka
śmietany 18%Mały kawałek
poraKilka liści
sałatyPrzyprawy (
pieprz,
sól,
bazylia)W połowie wysokości
pomidory nacinamy zygzakowato i delikatnie oddzielamy od siebie połówki, łyżeczką wydrążamy miąższ.
Tuńczyka mieszamy z pokrojonym
ogórkiem,
porem,
fetą,
kukurydzą, miąższem
pomidora,
majonezem i
śmietaną. Doprawiamy.Farszem napełniamy
pomidory i układamy je na sałacie.Smacznego!