Wykonanie
Kiedy za oknem szaro, buro i ponuro,kiedy gazety informują o wysokim stężeniu szkodliwych pyłów w powietrzu,kiedy spacer nie jest wskazany,kiedy ma się ochotę zaszyć z książką,kiedy....

Składniki:50 dag
mielonego mięsaPuszka
kukurydzyPuszka
fasoli4 duże
ziemniakiCebulaZąbek
czosnku20 dag
kapusty kiszonejOliwa z oliwekPrzyprawy (
pieprz,
oregano,
zioła prowansalskie,
słodka papryka)
Mięso podsmażamy z pokrojoną
cebulą i
czosnkiem. Doprawiamy.Dodajemy odsączoną
fasolę, chwilę smażymy.
Ziemniaki kroimy w plasterki.Na dnie wysmarowanej
oliwą z oliwek formy żaroodpornej układamy warstwami
mięso z
fasolą, pokrojone
ziemniaki,
kapustę i
kukurydzę. Zapiekamy 40-50 minut w 160 st. C.Smacznego!