Wykonanie
Lubię łączyć
mięso z
owocami. Zawsze ciekawa jestem rezultatu jaki osiągnę;) Niektóre smaki idealnie do siebie pasują, niektóre wybijają się na pierwszy
plan. W
sałatce nad równowagą pomiędzy lekko pikantnym
kurczakiem, a słodkim
winogronem czuwa mocno
czosnkowy sos.Dla samego smaku sałatki jestem skłonna ponownie przez kilka(naście) minut wydłubywać pestki z każdego
grona (czy ktoś wymyślił drylownicę do winogron?!). Przepis znaleziony na stronie Pychotki . Dodaję go do akcji "
Owocowe szaleństwo" (Lena) i " Ekspresowo w kuchni " (kartoflanaa).
Składniki:2
piersi z kurczakaKiść
winogron2 łyżki
majonezu2 ząbki
czosnku2 łyżki
śmietany 12%Przyprawy (
pieprz,
curry,
bazylia,
słodka papryka,
zioła prowansalskie)
Piersi z kurczaka kroimy, przyprawiamy i smażymy. Odstawiamy.
Winogrona tniemy na ćwiartki i usuwamy pestki.
Majonez mieszamy ze
śmietaną, dodajemy pokrojony
czosnek, doprawiamy.
Kurczaka mieszamy z
winogronami, polewamy sosem.Smacznego!