Wykonanie
Składniki:2
jaja50 g
brązowego cukru150 ml
oleju roślinnego200 g drobno startej
marchewki1
banan50 g
wiórków kokosowych200 g
mąkipo 1 łyżeczce:
cynamonu,
sody1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniaWykonanie:Ubijam
jajka do podwojenia objętości. Dodaję
cukier i dalej ubijam aż masa będzie gładka i puszysta. Wciąż ubijając na wysokich obrotach, dolewam ciągłym, cieniutkim strumieniem
olej. Do powstałej masy dodaję
marchewkę,
banana,
wiórki kokosowe i delikatnie mieszam. Dodaję przesianą
mąkę,
cynamon,
sodę,
proszek do pieczenia, delikatnie łączę wszystkie składniki. Przekładam do małej formy 21 x 21 cm lub keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę przez 1 godzinę, w piekarniku nagrzanym do 150 stopni.Smacznego!