Wykonanie

Niestety nie przepadam za
wątróbką, za to uwielbiam
pomidory z
czosnkiem,
cebulą i świeżymi
ziołami. I właśnie te smaki postanowiłam ze sobą połączyć, muszę przyznać,że smak końcowy był zdumiewający. Polecam tę potrawę tym wszystkim,którzy do
wątróbki są nie przekonani.Składniki:50 dag
wątróbki z drobiu
mleko25 dag
pomidorów1
cebula1 ząbek
czosnku2 łyżki
mąki80 ml czerwonego
wytrawnego winasól,
pieprz,2 gałązki świeżego
majerankuWykonanie:
Wątróbkę płuczemy, moczymy w
mleku i pozostawiamy w chłodnym miejscu na godzinę.
Pomidory myjemy, pozbywamy się skórki i kroimy w cząstki.
Cebulę kroimy na plasterki i smażymy. Wyjmujemy
wątróbkę z
mleka , oczyszczamy z błon , posypujemy
mąką i smażymy z obu stron, dodajemy
cebulę,
czosnek ,
pomidory i
wino oraz
przyprawy. Dusimy 5 minut na małym ogniu pod przykryciem, doprawiamy do smaku. Podajemy z
ziemniakami z
wody .