ßßß Cookit - przepis na Wątróbka z drobiu po hiszpańsku

Wątróbka z drobiu po hiszpańsku

nazwa

Wykonanie

Niestety nie przepadam za wątróbką, za to uwielbiam pomidory z czosnkiem, cebulą i świeżymi ziołami. I właśnie te smaki postanowiłam ze sobą połączyć, muszę przyznać,że smak końcowy był zdumiewający. Polecam tę potrawę tym wszystkim,którzy do wątróbki są nie przekonani.
Składniki:
50 dag wątróbki z drobiu
mleko
25 dag pomidorów
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki mąki
80 ml czerwonego wytrawnego wina
sól,pieprz,
2 gałązki świeżego majeranku
Wykonanie:
Wątróbkę płuczemy, moczymy w mleku i pozostawiamy w chłodnym miejscu na godzinę. Pomidory myjemy, pozbywamy się skórki i kroimy w cząstki. Cebulę kroimy na plasterki i smażymy. Wyjmujemy wątróbkę z mleka , oczyszczamy z błon , posypujemy mąką i smażymy z obu stron, dodajemy cebulę, czosnek , pomidory i wino oraz przyprawy. Dusimy 5 minut na małym ogniu pod przykryciem, doprawiamy do smaku. Podajemy z ziemniakami z wody .
Źródło:http://goracykasek.blogspot.com/2014/09/watrobka-z-drobiu-po-hiszpansku.html