ßßß
Czas przygotowania: 50-60 minutSkładniki:800g świeżej kapusty250g wędzonego boczku1 mała kiełbasa np.zwyczajna1 duża cebula1 opakowanie makaronu łazankowego (najlepiej Lubella)pieprz ziołowy, sól,pieprz czarny, szczypta kminkułyżka oleju do smażenia(opcjonalnie)natka pietruszkiWykonanie:Kapustę drobno pokroić, poddusić na maśle, a następnie zagotować. Gotować do miękkości (ok.30 minut). Boczek i kiełbasę pokroić w drobną kostkę i smażyć wraz z drobno pokrojoną cebulą. Do smażenia można dodać trochę oleju. Gdy boczek kiełbasa osiągną złocisty kolor, dodać do całości odciśniętą z wody kapustę, wymieszać i dusić jeszcze przez chwilę(ok.5 minut). Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i ugotowany wymieszać z uduszoną kapustą, boczkiem i kiełbasą. Całość posypać natką pietruszki.Smacznego!