Wykonanie
Za każdym razem gdy dodaje przepis muszę się tłumaczyć z nieobecności ale życie pisze różne scenariusze, które niestety odciągnęły mnie od blogowania. Ale wszystko idzie w dobrą stronę :)Znalazłam pracę i próbuję ogarnąć i pogodzić miłość do gotowania z pracą :)W weekendy nadrabiam wszystkie zaległości i zapuszczam się na kilka godzin do kuchni gdzie gotuję i piekę ciasta :) No i zbieram przepisy dla was :)No więc dzielę się moim dzisiejszym obiadem :)Na blogu mamy już 3 wersje
papryki faszerowanej- klasycznie z
mięsem mielonym, z
kaszą jaglaną i wersję z
białym serem i
kaszą gryczaną,dziś także farsz z
kaszą gryczaną i warzywami :)
3 niezbyt duże
papryki1 woreczek
kaszy gryczanejpuszka
pomidorów1 paczka
mieszanki warzyw mrożonych2
cebule2
marchewkipół
paprykisól,
pieprz,
oregano,
bazylia,
czosnek granulowany
Kaszę gryczaną ugotować w
bulionie.Na patelni podgrzać
pomidory wraz z
sokiem i dodatkiem
oregano i
bazylii.Dodać
mrożone warzywa i przygotowywać na małym ogniu pod przykryciem.
Cebulę pokroić w pół talarki,
marchewkę i
paprykę pokroić w drobną kostkę.Dodać do pozostałych warzyw.Gdy warzywa zmiękną dodać przygotowaną
kaszę gryczaną i wymieszać.Doprawić
solą,
pieprzem i
czosnkiem.
Papryki umyć i obciąć im górna część, usunąć gniazda nasienne.Wydrążone
papryki nadziewać farszem i przykryć odciętymi wcześniej częściami
Papryki włożyć do naczynia żaroodpornego, na dno wylać szklankę
bulionu.
Piec ok. 1 godz w temperaturze 200 stopni aż
papryka zmięknie.