Wykonanie
Za każdym razem gdy dodaje przepis muszę się tłumaczyć z nieobecności ale życie pisze różne scenariusze, które niestety odciągnęły mnie od blogowania. Ale wszystko idzie w dobrą stronę :)
Znalazłam pracę i próbuję ogarnąć i pogodzić miłość do gotowania z pracą :)
W weekendy nadrabiam wszystkie zaległości i zapuszczam się na kilka godzin do kuchni gdzie gotuję i piekę ciasta :) No i zbieram przepisy dla was :)
No więc dzielę się moim dzisiejszym obiadem :)
Na blogu mamy już 3 wersje
papryki faszerowanej- klasycznie z
mięsem mielonym, z
kaszą jaglaną i wersję z
białym serem i
kaszą gryczaną,dziś także farsz z
kaszą gryczaną i warzywami :)

3 niezbyt duże
papryki1 woreczek
kaszy gryczanejpuszka
pomidorów1 paczka
mieszanki warzyw mrożonych
2
cebule2
marchewkipół
paprykisól,
pieprz,
oregano,
bazylia,
czosnek granulowany
Kaszę gryczaną ugotować w
bulionie.
Na patelni podgrzać
pomidory wraz z
sokiem i dodatkiem
oregano i
bazylii.
Dodać
mrożone warzywa i przygotowywać na małym ogniu pod przykryciem.
Cebulę pokroić w pół talarki,
marchewkę i
paprykę pokroić w drobną kostkę.
Dodać do pozostałych warzyw.
Gdy warzywa zmiękną dodać przygotowaną
kaszę gryczaną i wymieszać.
Doprawić
solą,
pieprzem i
czosnkiem.
Papryki umyć i obciąć im górna część, usunąć gniazda nasienne.
Wydrążone
papryki nadziewać farszem i przykryć odciętymi wcześniej częściami
Papryki włożyć do naczynia żaroodpornego, na dno wylać szklankę
bulionu.

Piec ok. 1 godz w temperaturze 200 stopni aż
papryka zmięknie.