ßßß Cookit - przepis na Faszerowane kieszonki z kurczaka

Faszerowane kieszonki z kurczaka

nazwa

Wykonanie

Mamy niedzielne przedpołudnie więc moment w sam raz na przygotowanie obiadu.
Dziś pomysł na kurczaka ale nie w formie tradycyjnych panierowanych kotletów a duszone w warzywach faszerowane piersi z kurczaka.
2 małe piersi z kurczaka (lub jedna duża przekrojona na pół)
0,5 papryki
2 cebule
100g żółtego sera
150g pieczarek
1 marchewka
liść laurowy
ulubione przyprawy- np. do kurczaka
Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Natrzeć przyprawami i odstawić do lodówki (najlepiej na całą noc).
Paprykę i pieczarki pokroić w kostkę. 1 cebulę także drobno pokroić. Wymieszać w misce i dodać tarty ser.
Piersi z kurczaka naciąć tworząc kieszonki. Do środka włożyć gotowy farsz warzywny
Delikatnie podsmażyć z 2 stron na odrobinie oliwy z oliwek.
W garnuszku przygotować wywar- nieduża ilość wody, tarta marchewka, cebula pokrojona w plastry i kilka liści laurowych.
Piersi z kurczaka włożyć do wywaru, garnek przykryć i gotować na małym ogniu przez ok. 30 min
Źródło:http://smerfetkagotuje.blogspot.com/2013/07/faszerowane-kieszonki-z-kurczaka.html