ßßß
Cookit - przepis na Faszerowane kieszonki z kurczaka
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Faszerowane kieszonki z kurczaka
Składniki
Piersi z kurczaka
Papryka
Cebula
Żółty ser
Pieczarki
Marchew
Liść laurowy
Przyprawy
Kurczak
Wykonanie
Mamy niedzielne przedpołudnie więc moment w sam raz na przygotowanie obiadu.Dziś pomysł na
kurczaka
ale nie w formie tradycyjnych panierowanych kotletów a duszone w warzywach faszerowane
piersi z kurczaka
.
2 małe
piersi z kurczaka
(lub jedna duża przekrojona na pół)0,5
papryki
2
cebule
100g
żółtego sera
150g
pieczarek
1
marchewka
liść laurowy
ulubione
przyprawy
- np. do
kurczaka
Piersi z kurczaka
umyć i osuszyć. Natrzeć
przyprawami
i odstawić do lodówki (najlepiej na całą noc).
Paprykę
i
pieczarki
pokroić w kostkę. 1
cebulę
także drobno pokroić. Wymieszać w misce i dodać tarty
ser
.
Piersi z kurczaka
naciąć tworząc kieszonki. Do środka włożyć gotowy farsz warzywnyDelikatnie podsmażyć z 2 stron na odrobinie
oliwy z oliwek
.
W garnuszku przygotować
wywar
- nieduża ilość
wody
,
tarta
marchewka
,
cebula
pokrojona w plastry i kilka
liści laurowych
.
Piersi z kurczaka
włożyć do
wywaru
, garnek przykryć i gotować na małym ogniu przez ok. 30 min
Źródło:
http://smerfetkagotuje.blogspot.com/2013/07/faszerowane-kieszonki-z-kurczaka.html
Przepisy powiązane
Leczo z soczewicą
Leczo z soczewicą
Leczo z soczewicą
Leczo z soczewicą
Leczo z soczewicą
Składniki powiązane (0)