Wykonanie
            
składniki (na ok. 20 
ciasteczek):60 g 
masłaszklanka 
mąki + łyżkapół łyżeczki 
proszku do pieczenia60 g 
cukru pudrużółtkołyżka 
kakaołyżka 
mlekakilka kropel dowolnego 
olejku (aromatu) do ciast - może być 
cytrynowy, 
pomarańczowy albo 
waniliowybiałkodo miski wsypać 
mąkę z 
proszkiem do pieczenia, 
cukier puder, dodać pokrojone w kostkę 
masło oraz 
żółtko, zagnieść.ciasto podzielić na dwie równe części, do jednej dodać 
kakao, łyżkę 
mąki i 
mleko, zagnieść,do drugiej 
aromat do ciast,oba ciasta wstawić na pół godziny do lodówki, po tym czasie należy rozwałkować oba kawałki na płaty o tej samej grubości,
białko lekko ubić,jasne ciasto posmarować 
białkiem, położyć ciemny płat ciasta, ponownie posmarować 
białkiem, zwinąć razem w rulon,rulon włożyć na 10 minut do lodówki, nagrzać piekarnik do 180 stopni, rulon pokroić na plastry i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piec 15 minut.